2023 Yılının En Güzel 100 Türk Kadını (Most Beautiful Turkish Women)

1 min


161
91 shares, 161 points

Listeland editörleri tarafından 2023 Yılının En Güzel 100 Türk Kadını listesini siz takipçilerimize sunmaktan gurur duyuyoruz . Adil bir liste oluşturabilmek adına tüm editörlerimizin ortak fikir düzleminde buluşma şartıyla oluşturulmuştur. Her ne kadar bu listeyi oluştururken zorlansakta elimizden geleni yaptığımızı düşünüyoruz . Bu liste herkesin görüşünü kapsamamakta olup çoğunluğa hitap edecek düzeydedir .

100) Ege Kökenli

Ege Kökenli (d. 20 Mart 1993, Kırklareli), Türk dizi, sinema ve tiyatro oyuncusu. Ege Kökenli, 20 Mart 1993 tarihinde Kırklareli’nde doğdu. Liseye kadar orada yaşadı. Daha sonra Saint-Joseph Fransız Lisesinde eğitim görmek için İstanbul’a yerleşti. 5 yıl boyunca lisenin Fransızca tiyatro ekibinde yer aldı. İlk televizyon dizisi, 11 yaşındayken En İyi Arkadaşım oldu. Eğitimini Haliç Üniversitesinde konservatuvar eğitimi alarak tamamladı.

99) Simay Barlas

7 Mayıs, 1999 tarihinde İstanbul’da dünyaya gelmiştir. İstanbul Bilgi Üniversitesi Sinema Televizyon Bölümü mezunudur. İlk oyunculuk tecrübesini 2014-2017 yılları arasında Star TV’de yayınlanan Paramparça adlı dizide canlandırdığı Öykü karakteri ile yaşayan Barlas, ardından 2017 yılında Kanal D’de yayınlanan Adı Efsane adlı dizide Naz, 2016-2017 yılları arasında Star TV’de yayınlanan Hayat Bazen Tatlıdır adlı dizide Gözde ve 2019-2020 yılları arasında Kanal D yayınlanan Zalim İstanbul adlı dizide Damla karakterlerine hayat vermiştir.  Simay Barlas 2020 yılında Kanal D’de yayınlanan Bir Annenin Günahı adlı dizide Yağmur ve 2021-2022 yılları arasında Show TV’de yayımlanan Aziz adlı dizide Efnan karakterini canlandırmıştır.

98) Aleyna Tilki

Aleyna Tilki 28 Mart 2000’de, Konya’da dünyaya geldi. Eğitim hayatına devam eden Aleyna Tilki, lise öğrencisidir.
İlk olarak ismini Yetenek Sizsiniz Türkiye yarışmasında Gesi Bağları’nı söyleyerek duyurdu. Performansının sosyal medyada hızla yayılmasıyla, albüm çalışmalarına başladı.
Ağustos 2016’da “”Cevapsız Çınlama” single’ı ile Türkiye’de ses getiren bir çıkış yakalayarak popüler hale geldi.
Single’ın YouTube’da yayınlanan klibi 2016’da Türkiye’de en çok izlenen video klip oldu ve bir yıl içinde 300 milyondan fazla izlendi. Böylece en çok izlenen Türkçe şarkı klibi unvanını yakaladı. Şarkı ise MusicTopTR Resmî Listesi’nda 2 numaraya kadar yükseldi. Temmuz 2017’de ilk solo single’ı “Sen Olsan Bari”yi yayımladı ve Türkiye’de aynı listede 1 numara oldu.

97) Yaren Alaca

29 Mayıs 2003’te Bursa’da doğmuştur. 2022 yılı itibariyle ünlü fenomen 19 yaşındadır. Yaren Alaca, Musically uygulamasında ilk videolarını yayınlayıp belirli bir kitleye ulaştıktan sonra, Tiktok platformu üzerinden yayınladığı videolar sayesinde fenomen olmuş ve dikkatleri üzerine çekmiştir Şu anda Tiktok platformunda 3.3 milyondan fazla takipçisi olan ünlü fenomenin Youtube’da ise 466 binden fazla kişi tarafından takip edilmektedir. . Aslen Yugoslavya göçmeni olan ailenin tek çocuğu olup, Survivor’da yarışmıştır.

96) Ezgi Fındık

Ezgi Fındık 1993 yılında Almanya’da Türk bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Makyöz olarak başlayan kariyerini Influencer olarak sürdüren Ezgi Fındık, uzun süredir birliktelik yaşadığı Mısırlı sevgilisi Seif El Attal’dan ayrıldı. İstanbul’da yaşayan Ezgi Fındık ile Dubai’de yaşayan Seif El Attal’ın mesafeler yüzünden ayrılık kararı aldığı öğrenildi. 28 yaşında, Influencer olarak bilinen ve youtube platfomuna videolar yükleyen Ezgi Fındığın Babası Giresunlu olan fenomenin anne tarafı ise Tekirdağlı olup, Bulgar – Yunan göçmenidir. Ezgi Fındık, Youtube kanalında paylaştığı makyaj içerikli videolar ile ünlenen bir Türk Youtuberdır. 6 yıl boyunca dünyaca ünlü bir kozmetik markası olan M.A.C’de çalıştığı için makyaj konusunda oldukça bilgili bir isim olduğu söylenebilir. Makyaj eğitimleri alan fenomenin, Eliz adında bir ikizi ve iki ablası vardır. Ablalarından birisi evli iken, diğer ablası ve ikizi bekardır. Ayrıca, ikizi Eliz Fındık, bir televizyon kanalı olan 360 TV’de ‘Makyajın Sırları’ isimli bir makyaj programı sunmuştur.

95) Deniz Baysal Yurtçu

Deniz Baysal Yurtcu (d. 5 Nisan 1991, İzmir), Türk dizi, sinema ve tiyatro oyuncusudur. İlk olarak, 2011 yılında FOX’ta yayımlanan Derin Sular, Bitmeyen Şarkı ve Babalar ve Evlatlar gibi bazı dizilerde roller aldı. Aşk Ekmek Hayaller adlı dizide canlandırdığı “Karaca Yılmaz” rolü ile tanınmaya başladı. 2014 yılının yaz ayında Star TV’de yayımlanmaya başlayan Kaçak Gelinler adlı dizide canlandırdığı “Kainat Gencer” karakteri ile geniş bir hayran kitlesi kazandı. 2015 yılında Show TV’de yayımlanan Beyaz Yalan adlı dizide birbirine sadece yüz olarak benzeyen, karakterleri ve yaşamları tamamen farklı “Alara Korel” ve “Melek Yılmaz” adlı iki genç kızı canlandırmıştır. 2017-2018 yılları arasında Star TV’de yayımlanan ve Avşar Film’in yapımcılığını üstlendiği Fazilet Hanım ve Kızları dizisinde başrol karakteri olan “Hazan Çamkıran”‘ı canlandırdı. Söz dizisinde başrol Savcı “Derya Dumansız” karakterini oynadı. Günümüzde ise, TRT 1’de yayımlanan Teşkilat dizisinde “Zehra Balaban” karakterini canlandırmaktadır.

94) Ecem Çalhan

Ecem Çalhan, 19 Ocak 1996 tarihinde İzmir’de dünyaya geldi. Süleyman Demirel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Oyunculuk Bölümü’nden mezun olmuştur. Latin dansları ve Şan eğitimi almış ve 5-6 senedir şarkı sözü yazan Çalhan oyunculuk kariyerine 2019 yılında “Kuzey Yıldızı İlk Aşk” adlı diziyle başlamıştır. Bir dönem Evlilik Hakkında Her Şey’in kadrosunda da yer alan oyuncu, şimdilerde ise “Tozluyaka” adlı dizide ‘Cemre’ karakterine hayat veriyor.

93) Nilsu Yılmaz

Nilsu Yılmaz İstanbul’da doğmştur. Pera Güzel Sanatlar Lisesinde öğrenim gören Nilsu Yılmaz hayalini kurduğu oyunculuk kariyeri için daha sonra Mimar Sinan Üniversitesi’ne gitmiştir. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Fakültesinde oyunculuk eğitimi aldığı bilinmektedir. Nilsu Yılmaz genç yaşına rağmen çeşitli film ve dizilerde rol alarak dikkat çekmektedir. Sosyal medya hesaplarını da aktif bir şekilde kullanan Nilsu Yılmaz, paylaşımlarıyla her geçen gün hayranlarını arttırmaktadır.

92) Aybüke Pusat

Aybüke Pusat, (d. 25 Şubat 1995, Ankara) Türk dizi oyuncusudur.  Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Bale Bölümünden mezundur. Daha sonra Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümüne devam etmiştir. 2014 yılında Miss Turkey yarışmasında üçüncü olmuştur. İlk rol aldığı yapım olan Medcezir dizisinde Elif karakteriyle televizyon kariyerine başlamıştır. Daha sonra O Hayat Benim ve Familya dizilerinde rol almıştır. 2017-2018 yılları arasında ise Tolga Sarıtaş, Serhat Kılıç ve Mehmet Özgür ile birlikte Söz dizisinde rol almıştır.

91) Ezgi Şenler

Ezgi Şenler (d. 28 Ocak 1993, Ankara), Türk dizi, sinema ve tiyatro oyuncusudur.

Ezgi Şenler, 28 Ocak 1993 tarihinde Ankara da doğmuştur. Eğitim hayatını Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Modern Dans Bölümü’nde tamamlamıştır. 2016-2017 yılları arasında Kanal D’de yayınlanan Bodrum Masalı isimli dizi ile ilk oyunculuk deneyimini yaşamıştır. Ezgi Şenler dizileri arasında Bodrum Masalı’nın yanında 2019 yılında atv’de yayınlanan Canevim ve Star TV’de yayınlanan Nefes Nefese dizisinde yer aldı. 2018 yılında Nefes Nefese dizisinde Mercan rolünü canlandırdı. 2019 yılında ise Canevim dizisinde Müjgan Haksever karakteriyle seyirci karşısına çıktı. Daha sonra, 2020 yılında Kanal D’de yayınlanan Çatı Katı Aşk dizisi rol aldı. Son olarak ise, TRT 1’de yayımlanan Teşkilat dizisinde rol aldı.

90) Nisa Bölükbaşı

Nisa Bölükbaşı, 2 Temmuz 1998 tarihinde Prag’da dünyaya geldi. Henüz 3 aylıkken önce annesiyle sonra yalnız yüzmeye başladı. 6 yaşındayken Çek Cumhuriyeti’ndeki en iyi takımda yer aldı. O yıl da profesyonel kayak yapmaya davet edildi, ancak dağlar Prag’dan uzak olduğu için reddetmek zorunda kaldı. 8 yaşında profesyonel olarak tenis, single ve çiftler oynamaya başladı. Prag tenis kulübü Cibulka’da 15 yıl oynadı. 15 yaşında yüzmeyi bıraktı ve yüzme hocası oldu. 2018’de Çek Cumhuriyeti’nde U20 kategorisinde ikincilik elde etti. 2018’de mimarlık okumaya başladı ve bu yüzden voleybolu bırakmak zorunda kaldı. Hobi olarak snowboard, bisiklet, kış ve yaz patenine gidiyor.

89) Damla Colbay

Damla Colbay (d. 14 Ocak 1993, İzmir), Türk oyuncudur. Üniversite stajı için geldiği İstanbul’da oyunculuğa başladı ve Kara Para Aşk dizisinde oynadığı “Demet” karakteriyle tanındı. 2015-2016 yılları arasında yayımlanan Hayat Mucizelere Gebe isimli dizinin kadrosuna başrol olarak girdi ve “İnci” karakterini oynadı.  2016-2017 yılları arasında İçerde dizisinde “Eylem” karakterini canlandırdı. 2019 yılında Zengin ve Yoksul dizisinde kısa bir süre oynadıktan sonra aynı yılın Aralık ayında başlayan Hekimoğlu dizisinde Zeynep Can karakterini canlandırdı.  Sailor Moon çizgi romanı ve yönetmen Pedro Almodóvar hayranı olan oyuncu, Dokuz Eylül Üniversitesinde oyunculuk öğrenimine devam etmektedir.

88) Helin Kandemir

Helin Kandemir, 2 Haziran 2004 yılında doğmuştur. Reklam, sinema ve dizi oyuncusudur. Şimdiye dek birçok film ve dizide rol alan Helin Kandemir, 2018 yılında ekranlara gelen Bir Damla Gözyaşı dizisinde Elif Yürekli karakterini canlandırdı. Daha sonra Bitmeyen Hikaye, Kollama, İsimsizler adlı yapımlarda rol almıştır. Bu dizide Pelin Akıncı karakterini oynamıştır. Minik yıldız Helin Kandemir oyunculuğun yanı sıra reklam filmlerinde de rol almıştır. Yörem Sucuk ve Yörem Zeytin oynadığı reklamlardan bazılarıdır.

87) Gizem Güneş

Gizem Güneş, 30 Kasım 1995 yılında İstanbul’da dünyaya gelmiştir. Marmara Üniversitesi Fransızca Öğretmenliği Bölümü’nden mezundur. İlk oyunculuk deneyimini 2007 yılında rol aldığı Binbir Gece dizisi ile yaşamış ardından İçimdeki Fırtına ve Kanatsız Kuşlar dizilerinde rol almıştır.

86) Aslıhan Kapanşahin

Başarılı oyuncu, 2000 yılının Kasım ayında dünyaya gelmiştir. Aslen Karabük’lüdür ve Karabük doğumludur. Bir röportaj’da ailesinin Tekirdağ Çerkezköy’de yaşadığını belirtmiştir. Babası o çok küçük yaşta iken bir ajansa yazdırmıştır. Annesi, abisi ve ablasından her konuda büyük destek görmüştür. Ancak oyunculuk dünyasına girişinde ve gelişiminde özellikle Neşe Çakır’ın büyük bir rol üstlendiğini belirtmiştir. Ayrıca babası Şevket Kapanşahin’de bir dönem oyunculuk yapmış ve Samanyolu Tv’de Kalp Gözü dizisinde rol almıştır.

85) Seyhan Şaşko

Seyhan Şaşko (d. 7 Ocak 1989, Ohri) Makedon asıllı Türk sunucu. Şu anda beIN SPORTS Türkiye’de çalışmaktadır. Seyhan Şaşko, 7 Ocak 1989 tarihinde Ohri’de dünyaya geldi. Henüz üç yaşındayken babasının mesleği dolayısıyla ailesiyle birlikte İstanbul’a taşınan Seyhan Şaşko, eğitimine de burada başladı. Ayazağa Işık Lisesi’nde ortaöğretimini tamamladı. Marmara Üniversitesi Devlet Konservatuvarından mezun oldu. Küçük yaşlardan itibaren spora ilgi duydu. Tenis başta olmak üzere birçok spor dalına ilgi duyan Seyhan Şaşko, bir dönem TRT Çocuk korosunda da yer aldı. Televizyonculuk kariyerine 2009’da TRT’de başladı. Daha sonra EUROSPORT’ta “Ters Köşe” isimli programı hazırladı ve sundu. 360 kanalında da çalıştı. Bir dönem Tivibu Spor’da çalışan Seyhan, şu anda beIN Sports Türkiye’de kariyerini sürdürmektedir. Amatör olarak tenis oynamıştır, piyano da çalabilmektedir.

84) Burcu Kıratlı

Burcu Kıratlı, (d. 23 Temmuz 1989, İstanbul), Türk oyuncu. Hayata gözlerini İstanbul’da açan Kıratlı, ilk okul öğrenimini Ata Koleji’nde, orta okul öğrenimini BJK Koleji’nde, lise öğrenimini ise Bebek Yeni Yıldız Koleji’nde tamamlayarak Yeditepe Üniversitesi İletişim Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı bölümünden lisans derecesi ile mezun olmuştur. Okul hayatı boyunca birçok oyun ve kısa filmde yer alan Kıratlı, Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde Actor Studio eğitimi almış ve yine aynı yerde 2 sezon boyunca kadrolu oyuncu olarak görev yapmıştır.

83) Şeyda Erdoğan

Şeyda Erdoğan, 4 Temmuz 1998 tarihinde İstanbul’da dünyaya gelmiştir.  İki farklı Lise’de eğitim görmüştür. 11. sınıfa kadar Suat Terimer Anadolu Lisesi’nde okumuş ardından özel bir Lise’de eğitimini tamamlamıştır. Lise dönemindeyken avukat olmak istemiştir. Sonrasında  bu fikirden vazgeçmiş, resme ilgi duymaya başlamış ve güzel sanatlar için hazırlanmış ardından Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümü’nü kazanmıştır. Daha çok makyaj ağırlıklı paylaştığı videoları yüzbinlerce izlenen Şeyda Erdoğan’ın Instagram hesabında 1,8 milyon,  takipçisi bulunmaktadır. Şeyda Erdoğan çektiği Vloglar sayesinde kısa sürede geniş kitlelere ulaşmayı başarmıştır.

82) Büşra Develi

Büşra Develi, 25 Ağustos 1993 yılında İzmit’te dünyaya geldi. İlköğretimden sonra ailesiyle birlikte Antalya’ya taşınan genç oyuncu üniversite eğitimine kadar Antalya’da yaşadı. Hayali olan oyunculuk üzerine eğitim almak için İstanbul’a taşınan oyuncu, Mimar Sinan ÜniversitesiGüzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro Ana Sanat Dalı bölümünde okumaya başladı. Yoğun teklifler alması sonrasında okulunu dondurmak zorunda kalan güzel oyuncu dizi temposuna devam ediyor. İlk olarak 2015 yılında yayınlananbaşrollerini Bensu Soral, Şükrü Özyıldız, Burak Deniz’in paylaştığıTatlı Küçük Yalancılar dizisinde tanınan güzel oyuncu aynı yıl İlyas Yalçıntaş’ın ‘İncir’ şarkısının klibinde de oynadı. 2017 Azra Kohen’in kitabından uyarlanan Ay Yapım dizisi ‘Fi’de de yer alan Büşra Develi, popülerliğini arttırmıştır.
2018 yılında başrolünde Kıvanç Tatlıtuğ’un oynadığı ‘Hadi Be Oğlum’ filminin kadrosunda da yer alan Büşra Develi başarılı yapımlarda yer almaya devam ediyor.

81) İpek Filiz Yazıcı

6 Ekim 2001’de İstanbul’da doğdu. Aslen Trabzon, Of’ludur. İlk oyunculuk deneyimini 2016 yılında yayımlanmış olan Babam ve Ailesi dizisinde yaşadı. 2017’de yayımlanan Kayıtdışı dizisinde Tuğba Ateş karakterini, Elimi Bırakma adlı dizide ise Ceyda karakterini canlandırdı. Netflix’te yayımlanan Aşk 101 dizisinde “Işık” karakteriyle kariyerindeki ilk başrol oyunculuğunu üstlendi. Yeni Hayat adlı dizide Gökçe Karatan karakterine hayat vermesi planlanırken dünya genelinde yaşanan koronavirüs pandemisi ve Türkiye’de alınan önlemler nedeniyle ertelenen dizinin ilk gösterimi 29 Eylül 2020’de yapıldı. LC Waikiki ve Çokokrem markalarıyla ilişkili reklamı bulunmaktadır.

80) Başak Parlak

Başak Parlak (d. 3 Kasım 1989, Tekirdağ), Türk oyuncu ve mankendir. Bulgaristan ve Yunanistan göçmeni kökenli bir ailede doğdu. Başak Parlak, 2007 yılında rol aldığı Fikrimin İnce Gülü ve ardından 2008 yılında başrol oynadığı Serçe dizisiyle adını duyurdu. 2016 yılında Show TV’de yayımlanan Kış Güneşi adlı dizide Seda karakterini canlandırdı, ancak düşük reytinglerden dolayı dizi 18. bölümde final yaptı. 2013 yılında Şevkat Yerimdar ve 2016’da devam filmi Şevkat Yerimdar 2: Bizde Sakat Çok‘ta Pelin karakterini canlandırdı. 2017-2018 yılları arasında FOX’ta yayımlanan Şevkat Yerimdar adlı televizyon dizisinde de Esin Uçar karakterini canlandırdı.

79) Hazar Ergüçlü

Hazar Ergüçlü (d. 1 Ocak 1992, KKTC), Kıbrıs Türkü oyuncusudur. Lefkoşa Türk Belediyesi’nde gençlere yönelik tiyatro çalışmaları yapan Hazar Ergüçlü, Derviş Zaim’in yönettiği Gölgeler ve Suretler adlı sinema filmiyle profesyonel oyunculuğa adım atmıştır. 7 Eylül 2011 tarihinden itibaren ise Kuzey Güney adlı dizide canlandırdığı Simay Canay karakteri ile televizyonda görünmeye başlamıştır. Medcezir dizisinde Eylül adlı karakteri canlandırmıştır. Daha sonra Analar ve Anneler dizisinde Kader adlı karakteri canlandırmıştır. En son 2016 Aralık’ta bitmiş olan Yüksek Sosyete adlı dizide Cansu karakterini canlandırmıştır.

78) Beste Kökdemir

Beste Kökdemir, 29 Ağustos 1993 tarihinde Sinop’da doğmuştur. Üniversiteye gidene kadar Sinop’da eğitim hayatına devam etti. İstanbul, Haliç Üniversitesi Moda Tasarım bölümünde bir sene okuduktan sonra bıraktı. Şimdi Bilgi Üniversitesi Sahne ve Gösteri Sanatları Bölümünde okumaya hazırlanıyor.
Beste Kökdemir, Üniversite için İstanbul’a ilk geldiği günlerde, hemen hemen bütün ajanslara fotoğrafını göndermiş; pek çok deneme çekimine gitmiş. 12 yaşında sol koluna “Beni Hayata Döndür” yazılı bir dövme yaptırmış. Sağ bileğinde de “One Day” yazılı dövmesi bulunmaktadır.
2012 yılında başrollerinde Yetkin Dikinciler, Derya Alabora, Mustafa Uğurlu, İdil Fırat’ın oynadığı “Çıplak Gerçek” adlı dizide Hazal karakterini oynayarak oyunculuğa başladı.
Not Defteri dizisinde paraya değer vermeyen zengin aile kızı Selini canlandırdı. 2015 yılında “Tatlı Küçük Yalancılar” adlı dizide Bensu Soral, Şükrü Özyıldız, Büşra Develi, Burak Deniz, Melisa Şenolsun, Beste Kökdemir, Dilan Çiçek Deniz ile birlikte oynadılar.

77) Melisa Şenolsun

Melisa Şenolsun (d. 24 Eylül 1996, İzmir), Türk oyuncudur. 24 Eylül 1996 tarihinde İstanbul’da doğdu. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğrencisidir. Kendisi gibi oyuncu olan Efecan Şenolsun’la kardeştir. Kariyerine 2015 yılında Türk dizisi Tatlı Küçük Yalancılar ile başladı. İzmir Gelişim Koleji Anadolu Lisesi mezunu olan Melisa Şenolsun, Uğur Mumcu Bornova Devlet Tiyatrosu’nda çalıştı. Kiralık Aşk dizisinde “Sude” karakterini canlandırdı. Daha sonra ise Umuda Kelepçe Vurulmaz adlı dizide Mert Yazıcıoğlu ile birlikte “Ceren” karakteriyle başrol oyuncu olarak yer aldı. Melisa Şenolsun son olarak Atiye dizisiyle izleyici karşısına çıktı. Güzellik algısını şöyle anlatıyor: Kendimi aynada gördüğüm için yorumlayamıyorum. Ben doğal olanı, kusurlu güzellikleri, estetik müdahaleye maruz kalmayan görüntüleri seviyorum. Mesela yüzünü çil basan insanlar, yamuk bir burun ya da cilt lekeleriyle dikkat çeken Winnie Harlow gibi yüzler çok hoşuma gidiyor. Umut Evirgen’in ikinci uzun metraj filminde yer alacak.

76) Sude Zülal Güler

Suda Zülal Güler, 25 Ağustos 2001 yılında İstanbul’da doğdu. Makedonya kökenli olan Güler, 2013 yılında rol aldığı “Çınar” dizisi ile oyunculuk kariyerine başladı. 2018 yapımı “Keşif” filmi ile de beyaz perdeye adım atan Sude Zülal Güler ayrıca, Mayıs Kraliçesi, Muhteşem Yüzyıl İsimsizler gibi yapımlarda rol aldı.

75) İrem Yalçınkaya

2001 yılında İstanbul’da dünyaya gelen İrem Yalçınkaya lise eğitimini İstanbul’da tamamlamıştır. Lisans eğitimini ise İstanbul Yeditepe Üniversitesi’nde sürdürmektedir. 1.68 boyunda ve 48 kilo olan İrem Yalçınkaya, Instagram üzerinde paylaştığı fotoğrafları ise kısa sürede takipçi sayısını artırmış ve popüler olmayı başarmıştır. Instagram üzerinden paylaştığı fotoğrafları ile dikkatleri üzerine çeken İrem Yalçınkaya’nın burada 70 binden fazla takipçisi bulunmaktadır. Yaşamına İstanbul’da devam eden ve Yeditepe Üniversitesi’nde öğrenci olan İrem Yalçınkaya, şimdiden sosyal medyanın popüler isimlerinden biri haline gelmeyi başarmıştır.

74) Mine Tugay

Mine Tugay (d. 28 Temmuz 1978, Konya), Türk dizi, sinema ve tiyatro oyuncusu. Subay olan babasının görev yeri olan Konya’da doğdu. Yeni Levent Lisesi’ni bitirdi.Oyunculuğa 1997 yılında Masal Gerçek Tiyatrosu’nda oynadığı Büyük Kulaklı Küçük Ayı adlı oyun ile adım attı. Aynı yıl Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde oyunculuk eğitimine başladı.
Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi adlı dizide’de Narkotik başkomseri Suna adlı karakteri canlandırmıştır.
Geleneksel Nazım Günleri’nde, Yılmaz Onay tarafından, okuma tiyatrosu olarak sahnelenen Nazım Hikmet oyunlarında, 2007 yılından bu yana her yıl gönüllü olarak rol almaktadır. Kanal D’de yayınlanan Öyle Bir Geçer Zaman Ki dizisinin 3.sezonunda Bahar karakteri ile katılmıştır.

73) Deren Talu

Deren Talu, 1996 yılında ABD’de dünyaya geldi. Annesi eski Türkiye güzeli ve sunucu Defne Samyeli, babası ise ünlü bir mimar olan Eren Talu’dur. Deren Talu’nun 2003 doğumlu Derin isminde bir kız kardeşi bulunmaktadır. Deren Talu, lise eğitimini ENKA Okulları’nda tamamladı. Üniversite eğitimini ise Los Angeles’ta aldı. Manken olmak isteyen Deren Talu, ilk podyum deneyimini ünlü modacı Atıl Kutoğlu defilesinde yaşamıştır.

72) Özge Özpirinçi

Türk sinema, dizi ve reklam oyuncusu Özge Özpirinçci, 1 Nisan 1986 tarihinde, İstanbul’da dünyaya geldi. İlk öğretimini İstanbul’da tamamlayan oyuncu, lise eğitimi için Öğrenci Değişim Programı ile ABD’ye gitti. Sabancı Üniversitesi’ni Yönetim Bilimleri okuyan Özpirinçci, 2008 yılında mezun oldu.
2007–2008 yılları arasında, Cesaretin Var Mı Aşka adlı T.V. dizisinde Ebru karakterini canlandıran genç oyuncu, Eti Browni, Cornetto ve Coca-Cola gibi tanınmış firmaların reklamlarında rol aldı.
2008–2009 yılları arasında Kanal D’nin fenomen dizisi Kavak Yelleri’nde kanser hastası olan Ada adlı karakteri canlandırdı. 2008 yılı itibariyle Show TV’de yayınlanan Melekler Korusun isimli dizide Hümeyra ve Alper Saldıran ile birlikte ilk başrolünü oynadı. Sonrasında pek çok başarılı yapımda yer alan Özpirinççi, Mete Sözer’in yazdığı ve yönettiği 14 dakikalık ‘Kayıp’ isimli kısa filmde Eşref Kolçak ile birlikte oynadı. Uluslararası festivallerde gösterilen film, Meksika, İtalya, Amerika, Kanada, İngiltere gibi ülkelerden toplamda 24 ödül aldı. Özge Özpirinççi buradaki rolüyle En İyi Oyuncu ödülü de aldı. 2015 yılında ‘Aşk Yeniden’ isimli dizide başrolü Buğra Gülsoy ve Didem Soydan ile paylaştı. Yine aynı yıl Azra Kohen’in ‘Fi Çi Pİ’ isimli dizide Serenay Sarıkay, Ozan Güven, Mehmet Günsür, Berrak Tüzünataç ve Büşra Develi ile birlikte rol aldı.

71) Derin Talu

Deren Talu, 1996 yılında dünyaya geldi. Deren Talu, Manken, sunucu ve eski Türkiye güzellerinden Defne Samyeli ve Mimar Eren Talu’nun kızıdır. Babası Galatasaray Lisesi ve Güzel Sanatlar Akademisi mezunudur. Galatasaray Kulübü Divan Kurulu üyesi ve eski yöneticisidir.) Lise eğitimini ENKA Okulları’nda tamamlayan Deren Talu, üniversite eğitimini ise Los Angeles’ta aldı. Manken olmayı isteyen Deren Talu, bu yoldaki ilk adımını Atıl Kutoğlu’nun defilesinde attı.

70) Nilperi Şahinkaya

Nilperi Şahinkaya, 23 Şubat 1988 tarihinde Senegal’in baş şehri Dakar’da doğmuştur. Babası diplomat, annesi de bir dönem Dışişleri Bakanlığı’nda uzman olarak çalışmış. Babası diplomat olduğu için Senegal’de doğdu, ailesi adının Nil olmasını istedi, dedesi ise gördüğü bir Rüya sonrası “Adında mutlaka peri olsun” dedi. Nilperi çıktı ortaya! Çocukluğunda birçok ülke ve şehir gezdi; 3 sene Duseldorf, 4 sene Paris, 4 sene Bern, 15 yaşında anne ve babası boşanınca annesiyle Türkiye’ye geldi. Eğitim hayatına Paris’te başladı ve Paris’de Charles de Gaulle ilkokulundan 1997 yılında mezun oldu. Üniversiteyi ise Ankara’da Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesinde tamamladı. Almanca, Fransızca, İtalyanca, İngilizce bilmektedir.

69) Hazal Çağlar

Hazal Çağlar 1996 doğumludur. Hazal Çağlar No 10 Studıo Temel Oyunculuk eğitimi aldı. Metin Balekoğlu’ndan Kamera Önü Oyunculuk Eğitimi aldı. Beykent Üniversitesi Oyunculuk Bölümü mezunudur. İlk kez Aile Hükümeti filminde rol aldı. Şimdi de Gönül Dağı dizisinde Asuman rolünü canlandıracaktır. Hazal Çağlar Hasan Güngör Menajerlik şirketine kayıtlıdır.

68) Seray Kaya

Seray Kaya, 4 Şubat 1991 tarihinde İstanbul’da doğdu. Sadri Alışık Kültür Merkezi’nde oyunculuk eğitimi aldı. Oyunculuğa 2012’de “Huzur Sokağı” isimli diziyle başlayan Seray Kaya ‘’Kocamın Ailesi’’ dizisindeki ‘Kırmızı Şapkalı Kız’ rolüyle dikkatleri üzerine çekti. Ardından “Gülümse Yeter” dizisinde rol aldı. Sonrasında ’Kadın’ dizisinde başarıyla canlandırdığı Şirin karakteriyle uluslararası bir başarı yakaladı.   İlk sinema filmi “Türkler Geliyor” projesinde Maria karakterine ve ardından “Kuruluş Osman” dizisinde Lena karakterine hayat vermiştir. Şimdi ise Mahkum dizisinde avukat “Cemre” rolüyle karşınızda…

67) Gamze Erçel

Gamze Erçel, 18 Ocak 1992 yılında Balıkesir’de dünyaya geldi. Gamze Erçel, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Moda ve Tekstil Tasarımı bölümünden mezun oldu. 10 yıldır tasarım ile ilgilenip çizim çalışmaları yapıyor. Erkek gömleği tasarımı çalışmaları da bulunan Erçel, 2012 yılında Miss Face of Cinema adlı bir organizasyona katılarak burada “Sinema Güzeli” seçilmiştir. Güneşin Kızları dizisiyle meşhur olan kız kardeşi Hande Erçel gibi oyunculuk ile kariyerine devam eden Gamze Erçel, Hayat Ağacı ve Çılgın Dershane Üniversite gibi projelerde yer aldı. “Umuda Kelepçe Vurulmaz” adlı dizide Simge karakterini canlandırdı.

66) Aslıhan Malbora

Aslıhan Malbora 27 Mart 1995 tarihinde Afyonkarahisar’da dünyaya geldi. İlkokul ve ortaokul eğitimlerini Afyonkarahisar’da tamamladı. Yükseköğrenimine devam etmek için 2012 yılında İstanbul’a giderek İstanbul Teknik Üniversitesi Gıda ve Kimya Mühendisliği bölümlerinde öğrenim gördü. Gıda Mühendisliği bölümünden mezun oldu.
Üniversite yıllarında oyunculuk eğitimi almaya başladı. Akademi 35.5 Sanat Evi’nde bir yıl temel oyunculuk, hareket ve sahne dersleri aldı. Oyunculuğa 2017 yılında yayımlanan Seven Ne Yapmaz dizisinde canlandırdığı Zeynep rolü ile başladı. Kalbimin Sultanı (2018) Saliha Sultan karakterini, Her Yerde Sen (2019) dizisinde Ayda, Gel Dese Aşk dizisinde Derin rollerini canlandırdı. Daha sonra, Üç Kuruş (2021) dizisinde Leyla Çaka rolünde oynadı. Son olarak ise, Darmaduman dizisinde Ece Servet karakterini canlandırdı.

65) Ala Tokel

2018 yılının sonlarından itibaren adını sıkça duyduğumuz ve gittikçe ünlenen Youtuber Ala Tokel kendine ait bir makyaj stüdyosu olan vlogları ve makyaj konusundaki hakimiyeti ile oldukça sevilen birisidir. 3 Aralık 1994 tarihi doğumlu güzel youtuber 2020 yılı itibari ile 26 yaşındadır.

64) Yüsra Geyik

Eğitimini Sanat Tasarım Fakültesi Grafik Bölümü’nde tamamladı 13 yaşında kameralarla tanışan Yüsra Geyik ilk olarak Hayat Bilgisi dizisinde rol aldı. Asıl popülerliğini ise Arka Sokaklar dizisiyle yakaladı. 2006 yılında başladığı Arka Sokaklar dizisinin kadrosunda uzun süre yer alan Yüsra Geyik, Zeliş karakteriyle hafızalara kazındı.

63) Gülper Özdemir

1990 yılında Almanya Frankfurt’ta dünyaya gelen Gülper Özdemir, ortaokul ve lise eğitimlerini bu şehirde tamamlamıştır. Anne ve babası Sinop’ta tanışmış ve bir süre sonra Almanya’ya göç etmiştir. O dönemde babasının Almanya’da yüksek lisans eğitimi gördüğünü, annesinin ise çalıştığını ifade etmiştir. Tiyatroya lise yıllarında ilgi duymaya başlamış ayrıca Paris’te oyunculuk üzerine özel eğitimler almıştır. 16 yaşında anne ve babasının itirazına rağmen Hindistan, Güney Afrika ve Malta gibi yerlere gidip dünya turuna çıkmıştır. Öğrencilik yıllarında garsonluk yaparken Türk bir ajansın ekibiyle tanışarak keşfedildiğini söylemiştir.

62) Serra Pirinç

Serra Pirinç 1997 yılında İstanbul’da doğdu. Serra Pirinç liseden sonra oyunculuk eğitimi almaya başlamıştır. Tiyatro Teras’ta oyunculuk eğitimi almıştır. Serra Pirinç çalışmalarını Rezzan Çankır Oyunculuk ajansına bağlı olarak sürdürmektedir. İkizler burcu olan Pirinç, sempatik tavırları ile rol aldığı dizilerde dikkatleri üzerine çekti. Sosyal medyada paylaştığı videolar ile tanındı. FOX ekranlarında yayınlanan Bizim Hikaye dizisinde Müjde karakteri oynayan Pirinç, bu rol sayesinde adını geniş kitlelere duyurduktan sonra Vuslat dizisinde de rol aldı.

61) Yasemin Özilhan

Yasemin Ergene, 22 Ocak 1985, Hamburg, Almanya doğumlu Türk aktris, model, dizi ve sinema oyuncusu.
İlk olarak 2002 yılında Koçum Benim ve 2004 yılında Ah Be İstanbul adlı dizilerde kamera karşısına geçen Ergene, 2004 yılında vizyona giren Vizontele Tuuba filmi ile de ilk sinema deneyimini yaşadı. Çocuğun Var Derdin Var adlı dizinin çekimlerinden sonra kısa bir süre oyunculuğa ara veren Ergene, bu zaman zarfında Can Gürzap’dan diksiyon eğitimi aldı.

60) Sevda Gök

Tesettür modasının instagramdaki temsilcilerinden olan Sevda Gök Açıkgöz 391k takipçisiyle bu alanda en iyilerden .

59) Yağmur Tanrısevsin

Yağmur Tanrısevsin, 24 Ağustos 1990 tarihinde Mersin’de doğmuştur. Aslen Mersin’lidir. Mersin’de büyüdü. İlkokul, ortaokul ve liseyi Mersin’de okudu. Üniversiteyi kazanınca 2010 yılında geldiği İstanbul’da Marmara Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümüne okumaktadır. The Tragedy isimli korku filminde Jennifer rolüne hayat veren Yağmur Tanrısevsin, aynı zamanda bambi markasının reklam filmlerinde marka yüzü haline gelmiştir.Craft Oyunculuk Atöylesi’nde eğitim almaya başladıktan bir yıl sonra bağlı olduğu ajanstan gelen teklif üzerine 2011 yılında başrollerini Hazal Kaya, Çağatay Ulusoy, Vahide Gördüm ve Metin Çekmez’in paylaştığı “Adını Feriha Koydum” adlı dizide rol alarak oyunculuk hayatına başlamıştır.

58) Neslihan Atagül

Neslihan Atagül Doğulu (d. Neslihan Atagül, 20 Ağustos 1992, İstanbul), Türk oyuncu. Annesi Beyaz Rus, babası Çerkes kökenlidir.2005 yılında Erberk Ajansa kayıt yaptırdıktan 2 ay sonra bir reklam filminde oynamıştır. Yeditepe Üniversitesi Tiyatro bölümünde okumaktadır. Neslihan Atagül, oyunculuk hayatına ilk kez 2006’da Yaprak Dökümü dizisinde Deniz karakteriyle adım atmıştır. Yine 2006 yılında İlk Aşk filminde oynadı ve bu film ile Altın Koza Film Festivali’nde “Umut Veren Genç Kadın Oyuncu” ödülüne layık görüldü. 18 Kasım 2011 tarihinde Atv’de yayına başlayın, Mahsun Kırmızıgül’ün senaristliğini ve yönetmenliğini yaptığı ilk dizi çalışması olan Hayat devam ediyor adı dizide Neslihan Atagül, Fikret Kuşkan, Menderes Samancılar gibi ustalarla oynamıştır.

57) Hazal Subaşı

Hazal Subaşı, 2 Mayıs 1996 yılında İzmir’de dünyaya gelmiştir. İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde Halkla İlişkiler ve Reklamcılık bölümünde eğitim görmekte olan Hazal Subaşı, 2015 yılında katıldığı Miss Turkey yarışmasında üçüncü seçildikten sonra oyuncu olmaya karar vererek bu yönde eğitimler almıştır. TRT 1 ekranlarında yayınlanan; başrolü Erkan Meriç ile paylaştığı Adını Sen Koy dizisi ile ilk oyunculuk deneyimini yaşamış, başrol oynamış ve ilk çıkışını burada yapmıştır. Ardından TRT 1 ekranlarında yayınlanan Halka dizisinde Bahar karakterine hayat veren Hazal Subaşı, Show Tv’de yayinlanan Çukur dizisinde de rol almıştır.

56) Aleyna Tellioğlu

İnstagramda 131k takipçisiyle tesettür modasına yön veren influencerların önde gelen isimlerinden . Renkli stilleriyle öne çıkan fenomenin takipçileriyle olan iletişimi çok beğeniliyor.

55) Sümeyye Aydoğan

2 Nisan 1999 tarihinde İstanbul’da dünyaya gelmiştir. 2020 yılında Aile Hükümeti filmiyle ilk film deneyimini, 2021 yılında Kahraman Babam dizisinde ilk dizi deneyimini sergiledi. Sonrasında Sadakatsiz dizisinde Ceren karakterini ve aynı yıl içinde Geçen Yaz filminde Oya karakterini canlandırdı. 2022 yılında ise ilk başrolü olan Duy Beni dizisinde Melisa Gerçek karakterini canlandırdı. Duy Beni dizisinden sonra ise 2023 yılında FOX’ta yayımlanan Taçsız Prenses dizisinde İsmail Hacıoğlu’nun partneri olarak Yağmur Elem karakterini canlandırdı. Sezon finalinde diziden ayrılmıştır. Sonrasında ise, Kanal D’de yayımlanacak olan Dönence dizisinin kadrosuna dahil olmuştur. 2023 yılında 13 bölüm olarak yayımlanan Akif dizisinde rol almıştır. Aynı yılın Ağustos ayında yayımlanacak olan Magarsus dizisinde Damla karakterini canlandıracaktır. Yakında Hatıran Yeter filminde rol alacaktır. Magarsus dizisinde Damla karakterini, Hatıran Yeter filminde ise Leyla karakterini canlandıracaktır.

54) Deniz Satar

1987 yılında İzmir’de doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İzmir’de tamamladı. Konya Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nden 2012 yılında mezun oldu.
Liseden mezun olduktan sonra İzmir’deki Kordon Tv’de canlı müzik programı sundu. Konya’da okuduğu yıllarda Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin uygulama birimi olan ve yerel yayın yapan Üntv’de canlı haber programı hazırlayıp sundu. Konya’nın ulusal televizyon kanalı Kontv spor servisinde staj yaptığı dönemde Konya Tenis ve Dağcılık kulübünün spor dergisi Konkort’ta köşe yazarlığı yaptı.

53) Yağmur Yüksel

1997 yılında İstanbul’da dünyaya gelen Yağmur Yüksel, dizi oyuncusudur. İlk oyunculuk deneyimini Kanal 7’de yayınlanan ”Kan Çiçekleri” dizisinde rol alarak yaşayan Yağmur Yüksel, söz konusu dizide Ekrem Aral Tuna, Selinay Taşol, Erol Yavan, Ceyda Pınar, Gökhan Gürdeyiş gibi isimlerle beraber rol almıştır. Güzel oyuncu Yağmur Yüksel, sosyal medya hesabından paylaştığı fotoğrafları ile dikkat çekmekte ve fotoğrafları binlerce beğeni almaktadır.

52) Serel Yereli

Serel Yereli, 19 Nisan 1995 tarihinde İzmir, Göztepe’de ailesinin tek çocuğu olarak dünyaya gelmiştir. Tam adı Buse Serel Yereli’dır. Babası eski milli hetbolcu Serdal Yereli’nin hentbol federasyonu başkanlığındaki görevinden dolayı çocukluğu değişik ülkelerde geçmiştir. Babası 2011 yılında Serel Yereli henüz 16 yaşındayken ani kalp krizi ile hayatını kaybetti. Londra‘da müzikal oyunculuk eğitimine ortaokul yıllarında başlayan güzel oyuncu Grease, Mamma Mia, Bruleskue müzikallerinde başrol olarak yer almıştır. Serel Yereli hâlâ Yeditepe Üniversitesi Tiyatro Bölümünde okumaktadır.

51) Ceren Yaldız

7 Şubat 2002 tarihinde Bursa’da doğan Ceren Yaldız 18 yaşındadır. Ailenin tek çocuğu olan Ceren Yaldız babasını 2,5 yaşındayken kaybetmiştir. Ceren Yaldızi sosyal medya paltformu olan TikTok uygulamasında farklı konsept ve ilginç videolarıyla ön plana çıkmış ve Youtube kanalı açmıştır. Youtube kanalında makyaj videoalrı ve vloglar çeken Ceren Yaldız takipçi ve hayran kitlesini arttırmış ve en çok takip edilen TikTok kullanıcıları arasında yer almış ve çeşitli ödüller kazanmıştır. Halen TikTok, Youtube ve İnstagram gibi çeşitli platformlarda aktif olarak paylaşımlar yaparak dikkatleri üzerine çekmektedir.

50) Cemre Solmaz

Ünlü Youtuber ve Tiktok fenomeni Cemre Solmaz, 2000 yılında Ordu’nun Fatsa ilçesinde dünyaya geldi.  21 yaşındaki fenomen, şu anda İstanbul’da yaşamaktadır. İki yıllık ön lisans programını kazanmış ve hemşirelik eğitimi almıştır. Ardından Youtube kanalı açan Solmaz şuanda 2,3 milyon abonesi vardır. Tiktok’ta ise 11,1 milyon takipçisi mevcuttur.

49) Pelin Yar Çiçekgil

Dans videoları ile tanınan Pelin Yar’ın kaç yaşında olduğu merak ediyorsanız Pelin Yar’ın doğum tarihi 14 Mart 2002 yılıdır. Pelin Yar’ın doğum yeri İstanbul’dur. Pelin Yar’ın annesinin adı Öznur, babasının adı ise Ahmet’tir.

48) İrem Helvacıoğlu

Sinema ve dizi film oyuncusu olan İrem Helvacıoğlu 2 Şubat 1990 yılında Almanya’da dünyaya geldi. Lise eğitiminden sonra Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde Tiyatro eğitimi aldı. İlk olarak 2010 yılında Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi adlı dizide de rol aldı. Ardından Muhteşem Yüzyıl dizisinde rol aldığı Clara/Nurbahar Hatun rolü ile dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Oyuncu, Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde de rol aldı ve burada da Savcı Leyla’nın kız kardeşi Esra Türkmen rolü ile izleyici karşısına çıktı, bu dizide asi bir üniversite öğrencisi olarak rol aldı. Oyuncu 2 sezon dizide rol aldı. 2015 yılında Güneşin Kızları adlı dizide Tuğçe karakteriyle rol aldı.. İrem Helvacıoğlu, son olarak “No: 309” dizisinde Pelinsu, “Babası” dizisinde “Aslı” karakterlerinden sonra “Sen Anlat Karadeniz” dizisinde “Nefes Zorlu” karakteriyle rol aldı.

47) Pelin Akil

Pelin Akil Altan (d. 17 Nisan 1986, İstanbul), Türk sinema, dizi ve tiyatro oyuncusudur. Rent Müzikali, Marika’nın Serveti, Abim Geldi, İstanbulname, Depo, Sersefil-Korkuyorum Sevgilim ve Closer gibi tiyatro oyunlarında yer almıştır. Pelin Akil ilk ve en çok konuşulan deneyimini 2007-2011 yılları arasında FOX’ta yayımlanan Arka Sıradakiler dizisiyle yaşamıştır, 4 sezon ve 160 bölüm yer aldığı Arka Sıradakiler dizisinden senaryo gereği ayrılmasının ardından TRT 1’de yayınlanan, Pana Film’in yapımcısı olduğu Kurt Kanunu dizisinde Ballı Naciye rolünü oynadı, Kurt Kanunu’nda oynadığı süreçte bir de TRT 1’de yayımlanan Seksenler dizisinde Seçil karakterine can veriyordu. Daha sonra Pelin Akil başka projelerde yer aldı ama 6. sezonda tekrar Seksenler dizisine dâhil olmuştur. 2012 yılında Show TV’de yayımlanan Suskunlar dizisinde Nisan karakterini canlandıran Pelin Akil daha sonra karşımıza 2014 yılında TRT 1’de yayınlanan Kızıl Elma dizisiyle çıktı. 2015’te Show TV’de yayımlanan Ne Münasebet dizisinde Nil karakterine can vermiştir. Bunların yanı sıra atv’de yayınlanan Aile İşi ve yine Star TV’de yayımlanan Çember projelerinde yer almıştır. Pelin Akil, sadece dizilerde oynamadı, hem beyaz perdede hem tiyatro oyunlarıyla karşımıza çıkmaya devam etti.

46) Mehtap Algül

Mehtap Algül 1989 yılında İstanbul’da dünyaya gelmiştir. İstanbul Uluslararası İlişkiler Bölümü’nü bitirmiştir. Ardından Pazarlama ve Marka Yönetimi alanında yüksek lisans yapmıştır. Doktora eğitimine devam etmektedir. Çalışma hayatında ihracat genel müdürlüğü, uluslarası projelerde, taktiksel şirket idaresi ve plan koordinatörlüğü, sosyal medya direktörü olarak çalışmıştır. Günümüzde Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi çatısı altında kurulan BAU NEXT’in yöneticiliğini yapmaktadır. Ayrıca influencer olarak çalışmakta ve içerik üretmeyi sürdürmektedir.

45) Aleyna Solaker

22 Aralık 1996 senesinde dünyaya geldi. İstanbul’lu olan Aleyna, kariyerine erken yaşta başlayarak ismini duyurmaya başladı. Çalıştığı projelerde ünlü isimlerle birlikte kariyer basamaklarını tırmanmaya başladı. Aleyna’nın babası da ünlü Hakan Solaker’dir. Aleyna’nın çalıştığı birçok film ve dizi projesi vardır. Bunlar arasında ;Kuş Dili, Altındağ ve İşte Benim isimli filmler de vardır. Aleyna Solaker, oyuncu kariyerinin yanı sıra mankenlikte de adından söz ettirmeyi başardı. Uzun boyu ile ekranlara yakışan Solaker, podyumda da kendini ve başarısını kanıtladı. Aleyna’nın fiziği oldukça düzgündür. 1,72 m boya ve 56 kilogram ağırlığa sahiptir. Onun bu fiziği ekranlara yakışmasını sağlayan faktörler arasında yer almaktadır.

44) Çağla Şimşek

20 Eylül 2001 tarihinde İstanbul’da hayata gözlerini açan Çağla Şimşek, aslen ise Samsunlu olan bir oyuncudur.Çok küçük yaşlardan itibaren ekran önüne cıkarak oyunculuk yapmaya başlamış olan isim, oyunculukta yaşı çok genç olmasına rağmen çoğu kişiden tecrübeli bir isimdir. İlk olarak “Elveda Derken” isimli dizide rol almış olan isim ayrıca çok sayıda reklam filminde de oynamıştır.Hem okuyup hem de dizi çekimlerine katılarak çok yoğun bir şekilde günlerini geçmiştir.Derslerinde de gayet başarılı olan isim sürekli takdir almaktadır.Anlaşılan dizilerdeki başarısı derslerinde de devam etmektedir.Rahmetli Osman Yağmurdereli tarafından keşfedilmiş bir oyuncudur.

43) Bilge Soylu

Bilge Soylu 6 Kasım tarihinde dünyaya gelmiştir. Akrep burcudur. Yaşamını İstanbul’da sürdürmektedir. Hayvansever kişiliği ile geniş kitlelerin övgüsünü kazanan sosyal medya fenomeni Bilge Soylu Emma isminde dalmaçyalı cinsi bir köpek beslemektedir. Modayı yakından takip eden sosyal medya fenomeni giyim tarzıyla sosyal medyada takipçilerinden yoğun övgü almaktadır. Pilates eğitmenliği yapan sosyal medya fenomeni Bilge Soylu düzgün fiziği ile dikkat çekmektedir. Yeni yerler keşfetmeyi sevmektedir. Yaz mevsimini sevmektedir. Instagram’da bilgesoyluu ismiyle paylaşımlarına devam eden sosyal medya fenomeni Bilgi Soylu’nun 241K takipçisi bulunmaktadır.

42) Hafsanur Sancaktutan

Hafsanur Sancaktutan 20 Mart 2000’de İstanbul’da doğdu. Küçük yaşta oyunculuk ve tiyatro ile ilgilenmeye başladı. Yer aldığı tiyatro oyunlarında çeşitli kategorilerde ödül aldı. 2018-2019 yılları arasında Gülperi adlı dizide “Fidan” karakterini canlandırdı. 2019 yılında Aşk Ağlatır adlı dizide “Ada Meryem Varlı” karakterini canlandırdı. 2021 yılında ise Son Yaz adlı dizide “Yağmur Kara” karakterini canlandırdı. Dizi bittikten sonra birçok reklam filminde rol aldı, gençlik uygulaması Bana Bak’ın reklam yüzü oldu. 2022 yılında Dünyayla Benim Aramda adlı dizide “Sinem” karakterini canlandırdı.

41) Nilsu Berfin Aktaş

1998 doğumlu Nilsu Berfin Aktaş, Yetenek Evi Sanat Akademisi’nden mezun oldu. 2018 yılında Geleceğin Starı adlı yarışmada adından söz ettiren Aktaş, oyunculuk hayatına 2019 yılında Ersoy Güler’in yönetmenliğini üstlendiği Kuzey Yıldızı İlk Aşk dizisiyle başladı. Nilsu Berfin Aktaş, 2021 yılında yönetmenliğini Onur Tan’ın yaptığı Benim Hayatım adlı dizide başrol olmuştur.  48. Pantene Altın Kelebek Ödülleri’nde Yıldızı Parlayanlar Ödülü’nün sahiplerinden biri olan Nilsu Berfin Aktaş şarkı söylemeyi ve dans etmeyi çok seviyor. Nilsu Berfin Aktaş iyi derecede ingilizce biliyor.

40) Sinem Ünsal

21 Haziran 1993 doğdu. Üniversite eğitimine kadar İzmir/Foça’da yaşadı.
2016 yılında Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümü’nden mezun oldu. Aynı yıl Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Bölümü’nde çift-ana dal lisans programını tamamladı. Müfit Aytekin Atölye’de oyunculuk eğitimleri aldı.  2016 itibarıyla TV dizilerinde rol almaya, 2019 Ocak ayı itibarıyla tiyatro oyunlarında rol almaya başladı. 2019 – Yapıkredi Afife Jale Ödülleri’nde Genç Yetenek kategorisine aday gösterildi. 2019 – 25. Lions Türkan Kahramankaptan Tiyatro Ödülleri’nde Yılın En İyi Genç Kadın Oyuncusu ödülü verildi.

39) Gülsim Ali

Oyuncu Gülsim Ali 18 Şubat 1995 tarihinde dünyaya gözlerini açtı. Bulgaristan doğumlu. Diriliş: Ertuğrul’da Aslıhan Hatun Hatun rolüyle tanındı. Hanım Köylü dizisinde İlkgün karakterine hayat verdi. Bulgarca, İngilizce ve Japonca biliyor. 2009’da ‘Süper Model Ford Modelleri Bulgaristan’ yarışmasını kazandı. Oyunculuğa 2012 yılında Balkanlar 1912 dizisinde başrol oynayarak başladı  2020 Türk dizisi Gönül Dağı’nda rol aldı.

38) Ezgi Eyüboğlu

Ezgi Eyüboğlu, 15 haziran 1988’de İstanbul’da ailesinin tek çocuğu olarak doğmuştur. Babası bankacı, annesi kimya öğretmenidir. İstanbul Üniversitesiİktisat Bölümü’nü bitirdi. Üzerine Bahçeşehir Üniversitesi’nde oyunculuk master’ı yaptı. Üniversitede okulun tiyatro kulübüne girdi. Aynı zamanda da ajansa kaydoldu. 2007 yılından beri defile ve organizasyonlarda modellik ve dizi filmler gibi işlerle profesyonel yaşama adımını attı. Ezgi Eyüboğlu, 2012yılında “Muhteşem Yüzyıl” adlı dizide Aybige Hatun rolünü üstlendi.

37) Devrim Özkan

Devrim Özkan (d. 2 Eylül 1998, Muğla), Türk dizi ve tiyatro oyuncusu. Devrim Özkan, 2 Eylül 1998’de Muğla’nın merkezinde doğdu, Milas-Bodrum’da büyüdü.  Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde okurken 1. sınıfın sonunda okulu bıraktı ve İstanbul’a taşınarak ilk işi olan Rüya dizisi ile oyunculuğa başladı. Daha sonra Vatanım Sensin, Vuslat, Ramo gibi projelerde yer aldı. Son olarak ise, Gelsin Hayat Bildiği Gibi dizisinde “Songül Acarerk” karakterine hayat verdi.

36) Danla Bilic

Danla Bilic, 5 Ekim 1994 tarihinde Kütahya’da dünyaya gelmiştir. Lisans eğitimine Beykent Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nde 2. sınıfta devam etmektedir. Asıl adı Neslihan Damla Akdemir’dir. Dünyaca ünlü sosyal medya platformu olan YouTube’da paylaşmış olduğu makyaj videoları ile bir çok kitlenin sevgisini toplamıştır. Samimi ve doğal kişiliği sayesinde kısa bir süre içerisinde bir milyon takipçiye sahip oldu. Paylaşmış olduğu videolara verdiği isimlerle de dikkatleri üzerine toplayan Bilic, kendi makyaj markasını oluşturarak internet üzerinden satışlara da başlamıştır.

35) Duygu Özaslan

Duygu Özaslan 17 Nisan 1991, İstanbul doğumlu Türk YouTuber ve İnternet ünlüsü. Özaslan, İstanbul Üniversitesi İspanyol Dili ve Edebiyatı mezunudur. YouTube’da genellikle makyaj ve yaşam tarzı türünde videolar çekmektedir.

34) Aybüke Çangal

Aybüke Çangal 25 Ekim 2001 tarihinde İstanbul’da dünyaya gelmiştir. Henüz 22 yaşında olan Aybüke Çangal, şuan için üniversite okumaktadır. Lise eğitimini İstanbul’da tamamlayan Aybüke Çangal, üniversite eğitimini de İstanbul’da tamamlamaktadır. Beden Eğitimi Öğretmenliği okuyan Aybüke Çangal henüz 3. sınıftadır. Ailesi hakkında pek bir bilgiye rastlanamayan Aybüke Çangal’ın, babası Mustafa annesi ise Gülay’dır. Bir erkek kardeşi bulunmaktadır.

33) Melis Sezen

Sadakatsiz dizisindeki Derin karakteri ile hafızalara kazınan Melis Sezen, 1997 İstanbul doğumludur. Oyunculuk kariyerine küçük yaşta tiyatro ve drama ile başlayan genç oyuncu aynı zamanda Koç Üniversitesi Medya ve Görsel Sanatlar Bölümü öğrencisidir. Melis Sezen dizi kariyerine 2016 yılında canlandırdığı Asya karakteri ile Hayat Bazen Tatlıdır dizisi ile başlamış, 2018 yılında ise Şampiyon Bold Pilot ’daki Esra karakteri ile film kariyerine adım atmıştır. 47.Pantene Altın Kelebek Ödülleri’nde Yıldızı Parlayanlar Ödülü’nün sahiplerinden biri olan Melis Sezen iyi derecede Salsa, Bachata, Arjantin Tango yapıyor.

32) Zehra Güneş

Zehra Güneş, 7 Temmuz 1999 yılında İstanbul’da doğmuştur. Voleybola 12 yaşında VakıfBank’ta başladı. İki sene üst üste hem Yıldız hem Gençlerde Türkiye Şampiyonluğu yaşadı. Bu takımda 15 yaşındayken 2. Lig takımlarından İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde bir sezon kiralık olarak forma giydi. Aynı sezon hem PAV takım hem genç takımda Türkiye Şampiyonluğu yaşadı. 2015-2016 sezonu VakıfBank’ın 3. Lig’den 2. Lig’e şampiyon olarak yükselen takımında forma giydi. 2016-2017 sezonu Beşiktaş’ta kiralık olarak forma giydi. Sezon sonunda VakıfBank genç takımı ile tekrardan Türkiye Şampiyonu oldu. Yıldız milli takımıyla Dünya dördüncülüğü, Balkan ve Eyof Şampiyonluğu, Genç Milli Takım formasıyla Avrupa üçüncülüğü, dünya dördüncülüğü, U23 takımıyla da Dünya Şampiyonluğu yaşayan kadrolarda yer aldı. Zehra Güneş, VakıfBank forması altında 1 Kulüpler Dünya Şampiyonası Şampiyonluğu, 1 Avrupa Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu, 2 Türkiye Ligi Şampiyonluğu, 1 Türkiye Kupası Şampiyonluğu ve 1 Türkiye Süper Kupa Şampiyonluğu yaşadı.

31) İlayda Akdoğan

1998 yılında İstanbul’da doğan İlayda Akdoğan, oyunculuğa çocuk yaşta başlamıştır. Annesinin bebeklik fotoğrafını bir dergiye göndermesiyle yapımcıların dikkatini çeken genç oyuncunun ilk rolü 2014 yılı yapımı En İyi Arkadaşım dizisinde olmuştur. Üniversite’de oyunculuk ya da Sosyoloji eğitimi almak istediğini söyleyen İlayda Akdoğan bu sektöre henüz 6 yaşındayken girmiştir. 2004 yılı çocuk dizilerinden olan Hamdi Alkan yapımı En İyi Arkadaşım’ da rol almıştır. Daha sonra; Bez Bebek, Sevgili Dünürüm, Oyunbozan, Umuda Kelepçe Vurulmaz gibi çeşitli dizide oynamıştır. 2017 yaz dizilerinden sevilen yapımlar arasına giren başrolünü Can Yaman, Özge Gürel gibi isimlerin üstlendiği Dolunay’da rol almaktadır. Dizide Özge Gürel’in hayat verdiği Nazlı rolünün kız kardeşi olan asi ve yaramaz Asuman’ı canlandırmıştır.

30) Elif Nur Yel

Kısmetse Olur Elif, Merve ve Zeyd’in elenmesinin ardından programa katılmıştı. 19 yaşındaki Elif İletişim Fakültesi’nde okuyor. İletişim Fakültesi’nde okuyan Elif, eğitimi için 2 yıl önce İstanbul’da yaşamaya başlamıştır.Kısmetse Olur programının gelin adaylarından Elif’in, İnstagram’da @elifnuryeel kullanıcı adıyla 802 bin takipçisi bulunmaktadır. Film seyretmek, müzik dinlemek var. 2010 yılında bir çorap markasının reklam filminde oynadı.

29) Şeyma Polat Damar

İnstagram fenomenlerinden olan Şeyma Polat Damar tesettür modasının en dikkat çeken isimlerinden biri . İnstagramda 325k takipçiye ulaşan ünlü influencer fotoğraflarıyla göz dolduruyor.

28)Cemre Baysel

Oyuncu Cemre Baysel, 5 Şubat 1999 tarihinde İzmir’de dünyaya geldi. Ege Üniversitesi’nde sanat eğitimi alan Cemre Baysel’in televizyon ekranlarındaki ilk işi 2014 yılında Yeşil Deniz’de canlandırdığı bir yardımcı roldü.
Daha sonra 2017 yılında İsimsizler dizisinde bir süre yer aldı. Ardından tarihi drama Payitaht: Abdülhamid dizisinde Firuze rolünde oynadı. 2018-2019 yılları arasında Elimi Bırakma dizisindeki yardımcı rolüyle ön plana çıktı. Daha sonra suç drama dizisi Ramo’da küçük bir rolü vardı. 2020 yılında Sol Yanım dizisinde rol aldı. 2021 yılında romantik komedi dizisi Baht Oyunu’nda Aytaç Şaşmaz’ın karşısında başrolde yer aldı.

27) Ecenaz Üçer

Ecenaz Üçer 23 yaşında ve Eskişehir’de doğdu. Üçer, Bilgi Üniversitesi Televizyon Haberciliği Bölümü öğrencisi. Ecenaz Üçer, bugüne kadar ‘Aşkımızın Son Tekmesi, ‘Kafalar Karışık’ ve ‘Üç Harflilerin Musallat Olduğu Büyülü Konakta Ruh Çağıran Gençlerin Hazin Hikayesi’ gibi dizi ve filmlerde rol aldı.

26) Demet Özdemir

Özdemir, 26 Şubat 1992’de 3 çocuklu bir ailenin en küçüğü olarak Kocaeli’de doğdu. Anneannesi Bulgaristan göçmenidir. Annesi ve babası ayrıldığı için annesi ve ablasıyla İstanbul’a taşındı. Özdemir bir röportajda babasıyla ilişkisi üzerine: “Yıllarca görüşmedik ama kısa süre önce barıştık. Fakat hiçbir zaman bizden nefret ettiğini ya da sevmediğini düşünmedim. Sadece çok inatçıdır.” dedi. Bengü’ye performanslarında eşlik eden dans sanatçıları ekibinde yer almış ve daha sonra Efes Kızları kadrosunda dans performansı sergilemeye başlamıştır.2018-2019 yılları arasında Star TV’de yayımlanan Erkenci Kuş adlı dizide Sanem karakterini canlandırdı.
Erkenci Kuş dizisindeki performansı ile Murex D’or Ödülleri’nde En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü kazandı.

25) Miray Daner

Miray Daner, 15 Ocak 1999 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. Tam adı Miray Naz Daner’dir. Dans ve resim dersleriyle ilgilenen Miray Daner, eğitimine Güzel Sanatlar Lisesi’nde devam etmiştir. Ünlü oyuncu Aras Bulut İynemli ile kuzendir. Ayrıca, oyuncu İlhan Daner ise Miray Daner’in dedesinin kardeşidir.

24) Melis Minkari

20 Ağustos 1998 tarihinde İstanbul’da dünyaya gelmiştir. Orta öğretimini Özel Şişli Teraki Lisesi’nde tamamlamıştır. Küçük yaştan itibaren müzik ile ilgilenen Minkari, Bateri ve Gitar ile uğraşmıştır. Dialog Anlatım İletişim ve Craft Oyunculuk Atölyesi’nde eğitim aldıktan sonra oyunculuğa yönelmiştir. Oyunculuğa ilgisi genç yaşta başlayan Melis Minkari ilk tecrübesini online içerik platformu olan Netflix’in orjinal yapımı ve Aşk 101 dizisinin devamı olan Aşk 102 dizisi ile yaşamıştır. Daha sonra Atv ekranlarında 2021 yılında yayınlanmaya başlayan, oyuncu kadrosunda Celil Nalçakan, Halil Özgür Sarı, Cüneyt Mete, Fadik Sevin Atasoy, Ahu Yağtu ve Simge Selçuk gibi isimlerin yer aldığı Kardeşlerim Dizisinde Aybike rolüne hayat vermiştir.

23) Meryem Can

Meryem Can Youtube kanalı olan ünlü bir Youtuberdır. Meryem 5 Mart 1995 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. Şu an 28 yaşındadır. Bir ablası ve erkek kardeşi vardır. Kartal’da doğup büyüyen Meryem hâlâ Kartal’da oturmaktadır. Meryem Can’ın boyu 1.72 metredir. Kilosu ise 52 kg’dır.

Meryem Can Medine Tayfur Sökmen Lisesi’nden mezun olmuştur. Daha sonra Yıldız Teknik Üniversitesi’nin Edebiyat bölümünü okumuştur. İlk başta Youtube videoları izleyerek birçok şey öğrenen Meryem daha sonra Youtube içerikleri üretmeye başlamıştır.

22) Ebru Şahin

Ebru Şahin (d. 18 Mayıs 1994, İstanbul), Türk oyuncu. 18 Mayıs 1994 tarihinde İstanbul’da doğdu. İstanbul Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesinden mezun olduktan sonra oyunculuk eğitimi aldı. İlk kez 2016 yılında Kan Parası filminde rol aldı. 2016-2017 yılları arasında İstanbullu Gelin, 2018 yılında ise Yasak Elma adlı dizilerde yer aldı. Asıl tanınırlığını 2019 yılında yayın hayatına başlayan Hercai adlı dizide canlandırdığı Reyyan karakteri ile elde etti. 2020 yılında düzenlenen 46. Altın Kelebek Ödül Töreninde En İyi Kadın Oyuncu ve Yıldızı Parlayanlar ödüllerinin sahibi oldu. Şuursuz Aşk filminde başrolü İsmail Hacıoğlu ile paylaştı. Günümüzde ise 2021 yılından beri atv ekranlarında yayınlanan Destan adlı dizide Akkız karakterine hayat vermektedir.
1 Temmuz 2022 tarihinde basketbolcu Cedi Osman ile Makedonya’da evlenmiştir.

21) Su Burcu Yazgı Coşkun

Su Burcu Yazgı Coşkun 15 Nisan 2004 İstanbul doğumlu Türk sinema ve dizi-film oyuncusudur. Oyunculuğa 2012 senesinde çocuk oyuncu olarak başlamıştır. Bir süre çocuk rollerinde oynadı. Şimdiye dek birçok film ve dizide rol alan Su Burcu Coşkun, 2020 yılında rol aldığı Kırmızı Oda dizisinde Güler karakterinde bir genç kızı canlandırdı. Kırmızı Oda’daki oyunculuğuyla çok beğeni topladı.

20) Lizge Cömert

LizgeCömert, 16 Ağustos 1999’da İzmir’de dünyaya geldi. İlkokul öğrenimini İzmir’de tamamlayan Cömert, üniversite eğitimine Özyeğin Üniversitesi’nde devam ediyor. Genç isim, oyunculuğa küçük yaşlarda ilgi duymaya başladı. ATV’de yayınlanan #Kardeşlerim adlı dizide ilk kez kamera karşısına geçen Cömert, Celil Nalçakan, Ahu Yağtu, Su Burcu Yaz Coşkun, Yiğit Koçak ve Fadik Sevin Atasoy gibi isimlerle birlikte rol alıyor. Cömert, bir 72 boyunda ve 54 kilo.

19) Burcu Özberk

Burcu Özberk (d. 11 Aralık 1989, Eskişehir), Türk dizi ve tiyatro oyuncusu. Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü mezunudur.  Muhteşem Yüzyıl adlı dizideki Huricihan Sultan karakteriyle oyunculuğa ilk adımını atmıştır. Güneşin Kızları dizisindeki Nazlı Yılmaz karakteri kariyerinde dönüm noktası olmuştur. Erdal Beşikçioğlu’nun Tatbikat Sahnesi’nde Marquis de Sade Quills ve Woyzeck Masalı adlı oyunlarda rol almıştır. 2017-2018 yılları arasında TRT 1’de yayımlanan Aslan Ailem dizisinde oynamıştır. Ardından Direniş Karatay filminde Türkan karakterini canlandırmıştır.  Daha sonra 2019-2020 yılları arasında Çağlar Ertuğrul ile birlikte Kanal D’de yayımlanan Afili Aşk dizisinde oynamıştır. Bu dizi ile Altın Kelebek Ödülleri’nde Romantik Komedide En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü kazanmıştır. 2020 yılında FOX’ta yayımlanan Çocukluk (diğer adıyla Kimsesizler) dizisinde Ayşegül karakterini canlandırmıştır. 2021-2022 yılları arasında ise aynı kanalda yayımlanan Aşk Mantık İntikam dizisinde Esra karakteriyle başrolde yer aldı.

18) Hazal Filiz Küçükköse

Hazal Filiz Küçükköse, (d. 9 Şubat 1988, Mersin), Türk oyuncu. 1988 yılında Mersin’de dünyaya gelen Hazal Filiz Küçükköse, lise öğrenimini Ankara’da tamamlamıştır. Kırıkkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü’nü 3. sınıfa kadar okuyup bırakan Küçükköse, şu an Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya bölümünde lisansına devam etmektedir. Mersinli oyuncu, özel oyunculuk dersleri almayı sürdürmektedir. Küçükköse, 2015-2017 yılları arasında Kara Sevda dizisinde “Zeynep Soydere” karakterine hayat verdi.

17) Bahar Şahin

Bahar Şahin, 1997 yılında Ankara’da doğdu. Aslen Artvinlidir. 12 yaşındayken İstanbul’a yerleşti, eğitim ve öğretim hayatına burada devam etti. Okul yıllarında tiyatro ekibinde yer aldı. İlk oyunculuk deneyimini 2015 yılında O Hayat Benim dizisiyle yaşadı. Daha sonra Yol Arkadaşım, Yol Arkadaşım 2, İyi Oyun gibi filmlerde ve Lise Devriyesi, Servet gibi dizilerde rol aldı. 2019-2020 yılları arasında Zalim İstanbul dizisinde Ceren karakterini canlandırdı.

16) Fahriye Evcen

Fahriye Evcen, 4 Haziran 1986 tarihinde Almanya, Solingen‘de doğmuştur. Babasi Selanik göçmeni, annesi Çerkez ve Almanya’ya gitmeden önce Samsun Bafra’da yaşıyorlardı. Solingen’de çocukluğunda ailesi ile zor zamanlar geçirdi. Neşe, Ayşen, Demet adında 3 ablası vardır.

15) Nesrin Cavadzade

Nesrin Cavadzade, 30 Temmuz 1982’de Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de doğdu ve Türkiye’ye 11 yaşında geldi. Marmara Üniversitesi Sinema ve Televizyon Bölümünden mezun olduktan sonra 2 yıl boyunca Tekand Studio Oyuncularında oyunculuk eğitimi aldı. Türkçenin yanı sıra İngilizce, Fransızca, Rusça, İspanyolca bilmektedir ve Arapça, Japonca öğrenim aşamasındadır. Üniversiteden sonra “Yersiz Yurtsuz” dizisinde başrolü üstlenerek televizyon dünyasına adım attı ve projeden hemen sonra aynı zamanda dizinin de yönetmeni olan Cemal Şan’ın ünlü Aşk Üçlemesi’nin ikinci filmi olan “Dilber’in Sekiz Günü”nde başrolde yer aldı. Bu filmdeki rolüyle Erzurum, Bursa ve Ankara Film Festivalleri’nde “En İyi Kadın Oyuncu” ödüllerine layık görüldü. Bu başarının ardından yine yönetmenliğini Cemal Şan’ın yaptığı “Acı” filminde rol aldı ve sergilediği performansla eleştirmenler tarafından övgüyle karşılandı.

14) Elçin Sangu

Elçin Sangu (d. 13 Ağustos 1985, İzmir),Türk oyuncu ve manken. Üniversite eğitimini Mersin Üniversitesi Opera bölümünde tamamlayan Sangu,Sahne Tozu Tiyatrosu’nda oyunculuk eğitimi aldıktan sonra dizilerde oyuncu olarak yer almaya başladı. İlk olarak 2011 yılında Öyle Bir Geçer Zaman ki adlı dizide Jale karakteriyle tanındı. 2012-2013 yılları arasında Aşk Kaç Beden Giyer’de Nehir’i canlandırdı. 2013’ten 2014’e kadar Güney Kore televizyon dizisi I’m Sorry, I Love You’nun Türk uyarlaması olan Bir Aşk Hikâyesi’nde Eda olarak rol aldı.
2014 yılında Güzide’yi Rusya, Türkiye ve Ukrayna’da çekilen tarihi drama dizisi Kurt Seyit ve Şura’da canlandırdı. 2015 yılında aTV dizisi Sevdam Alabora’yı takiben, aynı yıl büyük çıkışını Barış Arduç ile birlikte başrolde yer aldığı Kiralık Aşk adlı dizide Defne karakterini canlandırarak gerçekleştirdi.

13) Eylül Tumbar

Eylül Tumbar, 19 Ağustos 2002 tarihinde İzmir’de dünyaya gelmiştir. İzmir Ekonomi Üniversitesi Sinema ve Dijital Medya Bölümü’nden mezun olmuştur. Eylül Tumbar, oyunculuk kariyerine Netflix yapımı olan Biz Kimden Kaçıyorduk Anne ile adım atmıştır. TRT 1’in yeni dizisi Kendi Düşen Ağlamaz dizisindeki Alize karakteriyle adından söz ettirmektedir.

12)Bensu Soral

Bensu Soral Baş (23 Mart 1991; İnegöl, Bursa), Türk oyuncudur. Aynı zamanda kendisi gibi oyuncu olan Hande Soral’ın kardeşidir. Mobilyacı bir babanın kızı olarak İnegöl’de doğdu, Bedirhan adlı bir çift yumurta ikizi vardır. İnegöl Turgutalp Anadolu Lisesinden mezundur. Hâlen Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinde grafik üzerine eğitim görmektedir. Ablası Hande Soral’ın desteğiyle oyunculuğa başladı. İlk defa Yol Ayrımı dizisi ile oyunculuğa başladı. 2008’de vizyona giren Vicdan dizisinin oyuncu kadrosunda yer almıştır. Daha sonra Boynu Bükükler isimli gençlik komedisi dizisinde ana karakterlerin biri olan Miray’ı, 2015’te ise Tatlı Küçük Yalancılar dizisinde Aslı Metiner karakterini canlandırdı. Ayrıca Murat Dalkılıç’ın “Kader” adlı şarkısına çekilen klipte yer aldı. Oyuncu 2016-2017 yılları arasında yayımlanan ve büyük reyting toplamış “İçerde” adlı dizide Çetin Tekindor’un canlandırdığı “Kebapçı Celal”in avukatlığını yapan Melek karakterini canlandırdı. 2019 yılında Organize İşler: Sazan Sarmalı adlı sinema filminde Nazlı Noyan karakterini canlandırdı.

11) Beren Saat

Beren Saat (d. 26 Şubat 1984, Ankara), Türk sinema, dizi oyuncusu ve seslendirme sanatçısı. Başkent Üniversitesi’ne gittiği dönemde katıldığı Türkiye’nin Yıldızları yarışmasında ikinci olarak Tomris Giritlioğlu’nun dikkatini çekti ve böylece profesyonel oyunculuğa başladı. İlk deneyimini Aşkımızda Ölüm Var (2004) dizisiyle kazanan Saat, ilk başrolünü de Tomris Giritlioğlu’nun hazırladığı Aşka Sürgün (2005-06) dizisinde üstlendi. Ardından sırasıyla Hatırla Sevgili (2006-08), Aşk-ı Memnu (2008-10), Fatmagül’ün Suçu Ne? (2010-12) ve İntikam (2013-14) dizilerinin de başrollerini oynadı. Saat, dizi projelerinin yanı sıra pek çok sinema filminde de yer almıştır. 2009’da gösterime giren Güz Sancısı filmiyle ilk sinema oyunculuğunu yaptı. Gecenin Kanatları (2009), Gergedan Mevsimi (2012) ve Benim Dünyam (2013) filmleri ise yer aldığı diğer filmler oldu. En son 2015-2016 yılları arasında Muhteşem Yüzyıl Kösem adlı dizide Kösem Sultan rolünü canlandırdı. Son olarak 2019-2021 yılları arasında Netflix’te yayınlanan Atiye dizisi ile oyunculuğa devam etti. Yüksek izlenme rekorları toplayan birçok dizinin başrolünü oynamasının yanı sıra çeşitli filmlerde seslendirme sanatçısı olarak da yer aldı. Radikal‘in hazırladığı “2010’a Damgasını Vuranlar” listesine Yılın Oyuncusu sıfatıyla dahil oldu. 2013 yılında GQ Türkiye tarafından Yılın Kadını seçildi. Bugüne kadar iki Altın Kelebek Ödülü dahil olmak üzere çok sayıda ödül kazandı.

10) Alina Boz

Alina Boz 14 Haziran 1998’de Rusya’nın başkenti Moskova yakınlarında kırsal bir kasabada doğdu. Annesi Rus, babası ise Bulgaristan göçmeni bir Türk olan Alina Boz, ilkokula başlayana kadar Rusya’da kaldı. Ailesinin işleri nedeniyle Türkiye’ye dönen Alina Boz yedi yaşında İstanbul’a geldi, Türkçe öğrendi ve ilkokulu burada okudu. Özel Gökjet Havacılık Lisesi Kabin Hizmetleri Bölümünden mezun olmuştur. Mezuniyetin ardından Kadir Has Üniversitesi Tiyatro bölümünü kazanmıştır.

9) Melisa Aslı Pamuk

Melisa Aslı Pamuk (d. 14 Nisan 1991, Hollanda), Türk kökenli, Hollanda vatandaşı oyuncu ve modeldir. Ailesi İskenderunludur. 3 Haziran 2011’de İstanbul’da gerçekleşen Miss Turkey güzellik yarışmasını birincilikle tamamlamıştır. Miss Turkey 2011 tacını bir önceki yılın birincisi Gizem Memiç’ten alan ve aday numarası 10 olan Pamuk, Türkiye’yi 2011 yılının Eylül ayında Brezilya’nın São Paulo şehrinde düzenlenen Miss Universe yarışmasında temsil etmiştir. Ayrıca 2009 yılında Best Model of Turkey yarışmasında Best Promising (Gelecek Vadeden Model) unvanını elde etmiştir. İyi seviyede Türkçe, İngilizce, Felemenkçe, Almanca ve orta seviyede Fransızca konuşabilen Pamuk, Hollanda’da Amsterdam Üniversitesinde psikoloji eğitimine başlamış ancak Miss Turkey kariyeri için okulunu dondurmuştur. Modelliğe 14 yaşında başlamıştır.  Pamuk henüz 13 yaşındayken, 2004 yılında yönetmenliğini Tamara Miranda’nın yaptığı ve Hollanda’da yayımlanan Dat zit wel snor adlı kısa filmde Hayal adlı karakteri canlandırmıştır. Sadri Alışık Kültür Merkezi’nde “Temel Oyunculuk” dersleri almıştır. Türkiye’deki oyunculuk kariyeri ise ilk olarak bir mobil operatör reklamında oynamasıyla başlamıştır. 2012’de Yer Gök Aşk adlı dizinin üçüncü sezonundan itibaren başrol olarak rol almıştır. Aynı yıl G.D.O. KaraKedi adlı ilk sinema filminde oynamıştır.

8) Tuba Büyüküstün

Tuba Büyüküstün 5 Temmuz 1982 yılında İstanbul’da doğdu. İstanbul Özel Doğuş Okulları’ndan ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Sahne Dekorları ve Kostüm Tasarımı bölümünden mezun oldu. Üniversitede okurken reklam filmlerinde rol aldı. Üniversiteyi bitirdikten sonra yönetmen Tomris Giritlioğlu sayesinde oyunculuğa başladı.

7) Sıla Türkoğlu

18 Nisan 1999 yılında İzmir’de doğdu aynı zamanda İzmir Bornovalı olan Sıla Türkoğlu oyunculuğa 19 yaşında başlamıştır. Bornova Hatice Güzelcan Anadolu Lisesi mezunu olan Sıla Türkoğlu lise döneminde eş zamanlı olarak oyunculuk eğitimi almaya başlamış ve henüz lise öğrencisiyken setlerde yer almaya başlamıştır. Sıla Türkoğlu 2018 yılında rol aldığı Ağlama Anne dizisiyle ekranlara merhaba dedi. 2019'da Yemin dizisinde Suna karakterini, Eylül 2020’de Kanal 7'de yayımlanmaya başlayan Emanet dizisinde Seher karakterini canlandırdı.Temmuz 2022'de yayınlanan 416. bölümüyle Emanet dizisinden ayrıldı. Güncel olarak Kızılcık Şerbeti dizisinde Doğa karakterini canlandıran Sıla Türkoğlu büyük bir hayran kitlesine ulaşmıştır.

6) Afra Saraçoğlu

Selânik ve Girit kökenli bir aileden gelmektedir.1997 yılında Edremit’te doğmuştur. İlköğretim ve ortaöğretimini Antalya’da tamamlayıp Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat bölümünü kazandı. Bu bölümü okurken 2016 yılında İkinci Şans filmi ile oyunculuğa ilk adımını attı.Saraçoğlu oyunculuk kariyerine 2016 yılında İkinci Şans filmi ile başladı. Bu rolü annesinin fotoğrafını Özcan Deniz’e gönderip, rol için deneme çekimine çağrılmasıyla aldı. Özcan Deniz ve Nurgül Yeşilçay’ın başrollerini paylaştığı filmde Afra, Yeşilçay’ın kızını oynadı. Kötü Çocuk filminde Tolga Sarıtaş ile başrolü paylaştı. Bu deneyimin ardından 2017 yılında Fazilet Hanım ve Kızları adlı ilk dizisinde 50 bölüm boyunca Ece karakterini canlandırdı. 2018 yılında Hummel ve Pantene’in marka yüzü oldu. İyi Oyun ve Aşk Bu Mu? filmleriyle kariyerine devam eden oyuncu, ardından kadrosunda Mehmet Aslantuğ’un olduğu, 21 bölüm süren Kardeş Çocukları dizisinde yer aldı. 2020’de Öğretmen dizisinde yer aldı. 2021’de Çağan Irmak’ın yönetmenliğini üstlendiği Yeşilçam’da Çağatay Ulusoy ile birlikte rol aldı. 2021 yılında Cornetto ve Koton markalarının yüzü oldu. Aynı yıl, Nurgül Yeşilçay ile birlikte Bir Barda Bir Gece adlı tiyatro oyununda yer aldı. Son büyük atılımını ise Yalı Çapkını dizsinde Seyran karakterine hayat vererek yaptı.

5) Pınar Deniz

Arap kökenli bir ailenin çocuğu olarak 4 Kasım 1993’te Adana’da doğdu ve iki yaşından itibaren İstanbul, Tarabya’da büyüdü. İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık bölümünden mezun oldu. İlk oyunculuk deneyimini 2014 yılında Star TV’de yayımlanan Sil Baştan adlı dizide Evrim karakterini canlandırarak yaşadı. Şarkıcı Murat Dalkılıç’ın Yani adlı şarkısının klibinde oynadı. 2016-2018 yılları arasında Kanal D’de yayımlanan Vatanım Sensin adlı dizide Yıldız karakterini canlandırdı. 2018 yılında FOX’ta yayınlanan, başrolünü Berk Cankat’la paylaştığı Bir Deli Rüzgar dizisinde Gökçe karakterini canlandırdı. Netflix’te yayınlanan Aşk 101 dizisinde Burcu karakterini canlandırdı. 2021 yılında Kanal D ekranlarında yayınlanmaya başlayan Yargı dizisinde Aşk 101’de birlikte rol aldığı Kaan Urgancıoğlu ile başrolleri paylaşmakta ve “Ceylin Erguvan” karakterini canlandırmaktadır.

4) Serenay Sarıkaya

1 Temmuz 1991 Ankara doğumlu Türk oyuncu ve model. 15 yaşındayken katıldığı bir güzellik yarışmasında jüri özel ödülünü aldı. Aynı yıllarda Plajda adlı bir sinema filminde rol alarak oyunculuğa adım attı. İlk oyunculuk deneyimini Şaşkın (2006) filmiyle kazanan Sarıkaya, sonrasında Plajda (2008) filminde rol aldı. İlk kez Sinan Çetin’in Peri Masalı (2008) dizisinde yer alarak dizi oyunculuğuna başladı ve yine aynı yıl Sinan Çetin tarafından hazırlanan Limon Ağacı (2008) dizisinde ilk başrolünü üstlendi. Dizinin sona ermesinin ardından Adanalı (2008-2010) dizisinde rol almaya başladı. 2010 yılında düzenlenen Miss Turkey yarışmasında Gizem Memiç’in ardından ikinci oldu ve Türkiye’yi Miss Universe yarışmasında temsil etmeye hak kazandı. Ardından Lale Devri (2010-2013) ve Medcezir (2013-2015) dizilerinin başrolünde yer alarak popüleritesini arttırdı. Ejderhanı Nasıl Eğitirsin filminde seslendirme yapan Sarıkaya Behzat Ç. Ankara Yanıyor filminde de rol aldi. Dizi ve sinema filmlerinde oynamasının yanı sıra Sarıkaya, reklam filmlerinde de yer aldı ve bazı önemli markalarında reklam yüzü oldu. 2014 yılında GQ Türkiye tarafından yılın kadını seçildi. Bugüne kadar iki Altın Kelebek Ödülü dahil olmak üzere çok sayıda ödül kazandı.

3) Ayça Ayşin Turan

Ayça Ayşin Turan, 25 Ekim 1992 tarihinde Sinop’da dünyaya geldi. Babası Kastamonulu annesi ise Sinopludur. Beş abisi, bir ablası vardır. Sinop’da liseyi tamamlayıncaya kadar okudu. İstanbul Üniversitesi Radyo sinema Televizyon bölümünü kazanınca İstanbul’a taşındı. Tümay Özokur ajansına bağlı olarak çalışmaktadır. 8 yaşından beri oyunculuğu düşünen Ayça Ayşin Turan, o dönemlerde okulda amatör olarak tiyatro oyunlarına katıldı. Oyunculuk eğitimini Gazanfer Özcan ve Gönül Ülkü Özcan tiyatrosunda aldı. Ayrıca Avustralya’da oyuncu koçu Ferit Selçuk’tan oyuncu dersleri almıştır. Avustralyalı manken Miranda Kerr’e olan benzerliği ile dikkat çekmektedir. Ayrıca Sinop Belediye Konservatuarı’nda da eğitim görmüştür. 7 yaşından beri keman çalmayı biliyor.

2) Esra Bilgiç

14 Ekim 1992 yılında Ankara’da dünyaya geldi. İki çocuklu bir ailenin büyük çocuğudur. Tiyatro ile sekiz yaşında Mamak Belediyesi’nin kurslarında çocuk oyunları oynayarak tanıştı. On yaşında annesinin yönlendirmesiyle keman çalmaya başladı. 2011 senesinde Bilkent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümüne yarı burslu kabul edildi. 2014’te ilk projesi olan “Diriliş Ertuğrul” ile oyunculuğa ilk profesyonel adımını attı. 116 bölüm hayat verdiği “Halime Hatun” karakterine 2018’de veda etti. Diriliş Ertuğrul dünya çapında milyarca insan tarafından izlendi. Esra Bilgiç IMDB listelerinde uzun bir süre sırasını korudu. Projedeki başarısı, Bilgiç’in uluslararası markalardan reklam teklifleri almasını sağladı. 2018 yılı Kasım ayında dünyanın en prestijli sanat okullarından olan Royal Academy of Dramatic Art’ta drama ve ses eğitimi almak için İngiltere’ye gitti. Londra’da altı ay süren eğitim sonunda Türkiye’ye döndü. 2019’da BKM yapımcılığında Adana’da çekilen “Ramo” dizisinde 41 bölüm başrolü paylaştı. 2021’de Türkiye’nin başarılı markalarından Molped’i, çektiği reklam filmleriyle yurtdışında temsil etmeye başladı. Türkiye’de birçok sosyal sorumluluk projesinde yer aldı. Bilgiç, bir devlet üniversitesinin Hukuk Fakültesi’nde üçüncü sınıf öğrencisidir. 2018’de başladığı piyano eğitimini sürdürmektedir.

1) Hande Erçel

Hande Erçel (d. 24 Kasım 1993, Balıkesir]), Türk oyuncu ve model. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Geleneksel Türk Sanatları Bölümünde eğitim almıştır. 2012’de Azerbaycan’da yapılan güzellik yarışmasına katılmış ve ikinci olmuştur. 2015-2016 yılları arasında Kanal D’de yayımlanan Güneşin Kızları adlı dizide Selin Yılmaz Mertoğlu karakterini canlandırmıştır. Daha sonra 2016-2017 yılları arasında Show TV’de yayımlanan Aşk Laftan Anlamaz adlı dizide Hayat Uzun karakterini canlandırdı. Bu dizideki çalışmasıyla En İyi Kadın Komedi Oyuncusu Altın Kelebek Ödülü‘nü kazandı. 2019 yılında, TRT 1’de yayımlanan Halka dizisinde Müjde Akay, aynı yıl Kanal D’de yayımlanan Azize adlı dizide ise Azize Aksu Günay karakterine hayat verdi. Son olarak ise, 2020-2021 yılları arasında ise FOX’ta yayımlanan Sen Çal Kapımı dizisinde Eda Yıldız karakterine hayat verdi. Dizi, 8 Eylül 2021’de 52. bölümü ile final yaparak sona erdi.


Like it? Share with your friends!

161
91 shares, 161 points

What's Your Reaction?

Korktum Korktum
0
Korktum
Üzgün Üzgün
0
Üzgün
Başarılı Başarılı
5
Başarılı
Sinirli Sinirli
0
Sinirli
Keyifli Keyifli
0
Keyifli
Muhteşem Muhteşem
1
Muhteşem
Yok Artık Yok Artık
1
Yok Artık
Artist Artist
1
Artist
Listeland

One Comment

Bir Cevap Yazın

Listeland sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube and Vimeo Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format